Tek Bir Şeye İhtiyacımız Var : Çalışkan Olmak Sözü İle İlgili Kompozisyon

Tek Bir Şeye İhtiyacımız Var :  Çalışkan Olmak Sözü İle İlgili Kompozisyon

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk kendisi gibi  milletinin de çalışkan  olmasını istemiştir ve en büyük ihtiyacın çalışmak olduğunu söylemiştir . Çalışmak insanı can sıkıntısından , kötü şeyler düşünmekten kurtarır , kötü alışkanlıklardan kurtarır  ve insanın hayatına bir anlam katar .

 Milletimizde çalışarak ilim ve fen yolunda ilerleyerek ülkesini kalkındırmalı ve çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmalıdır . Çalışan milletler her zaman ilerler ve başka milletlerin manda ve himayesi altına girerek esaret  altında  yaşamazlar . Çalışmak insanların hayatını kolaylaştırır ve ekonomik  durumlarına katkı sağlar . Çalışan kazanır , emek olmadan yemek olmaz gibi atasözleri çalışmanın ne kadar gerekli ve önemli olduğunu belirtmektedir . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk her zaman milleti için çok çalışmış ve büyük başarılar ve zaferler elde etmiştir . Milletinin de ilim ve fen yolunda ilerlemesi gerektiğini düşünmüş ve milletinin her ferdinin kafasına ilim ve fennin sokulması gerektiğini söylemiştir .


 Atatürk sadece konuşarak akıl vermemiş milletine örnek olmuş ve çok çalışmıştır . Her zaman vatanı için mücadele etmiş ve  çok çalışmak gerektiğini söylemiştir . Bizler de millet olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözüne layık olmalı ve çok çalışarak ulusumuzu dünyanın en gelişmiş ve en zengin ülkelerden biri haline getirmeliyiz.

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...