Akıllı Olmak da Bir Şey Değil , Mühim Olan O Aklı Yerinde Kullanmaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Akıllı Olmak da  Bir Şey Değil , Mühim Olan O Aklı Yerinde  Kullanmaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Çoğu insan akıllı olabilir fakat önemli olan aklı yerinde ve zamanında kullanmasını bilmektir . Çok akıllı olabilirsin fakat bu aklı kullanmayı bilmiyorsan , avantaja dönüştürmeyi bilmiyorsan akıllı olman sana bir şey sağlamaz .

Akıllı olmak demek onu zeki bir şekilde kullanabilmekten geçer . Örneğin ; çok bilgili bir öğretmen olabilirsiniz ve her şey hakkında müthiş bilgileriniz vardır . Fakat bu bildiklerinizi öğrencilerinize aktaramıyorsanız bu aklın sizden başka hiç kimseye bir faydası olmaz . Yani aklı yerinde ve zamanı gelince kullanmak gerekir . Yoksa gülünç duruma düşebilirsiniz . İnsan aklını kullanmalı ve başka insanların kendi aklını kullanmasına izin vermemelidir . İnandığı  doğruları sorgulamasını bilmeli , her şeyi doğru olarak görmemeli ve  eleştirel düşünme becerisine de sahip olarak tek bir doğruya saplanıp kalmamalıdır . Akıllı insanlar aklını  başkalarına kullandırmayan ve kendi işlerini kendisi başarabilen zeki insanlardır . Örneğin; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem çok akıllı , hem de aklını yerinde ve zamanında kullanmasını bilen lider bir insan olmuştur her zaman .


Bizler de aklımız yerinde kullanmalı ve başkalarının aklımızı kullanmasına ve bizi yönetmesine izin vermemeliyiz . Bize verilen bu akılı insanlığa faydalı işler için kullanmalı ve hep çok çalışmalı ve üreterek milletimizi kalkındırmalıyız .

3 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...