Acı Çekmeyenler Başkalarının Acı Çekeceğini Akıllarına Bile Getiremezler İle İlgili Kompozisyon

Acı Çekmeyenler Başkalarının Acı Çekeceğini Akıllarına Bile Getiremezler İle İlgili Kompozisyon

İnsanın hayatta başına çok kötü şeyler gelebilir . Çok acılar çekebilir . Aç kalabilir , susuz kalabilir, en yakınını  kaybedebilir , çok ağrılı bir hastalığa tutulabilir ..vs . Kişi çektiği acıyı en iyisi kendisi bilir . Çünkü bunun zararlarını kendisi çekmiştir . Atalarımız bu  sebeple " ateş düştüğü yeri yakar " demişlerdir . Yani insan bir derdi çekmediyse bu derdi yüreğinde yaşayan insanları ne kadar isterse istesin anlayamaz .

 Acı çekmeyen kişi başına olumsuz bir şey gelmediği için acı çekmenin ne olduğunu bilmez ve böyle kimselerin empati kurması da isteseler de çok zor olur . Hayatta her zaman güzel şeyler yaşanmayabilir . Örneğin ;  babamızı kaybedebiliriz ve hayatınızı devam ettirebilmemiz  zorlaşabilir . Bunun ne kadar zor bir durum olduğunu ancak siz anlarsanız . Yani ateş düştüğü yeri yakar .  Babasını kaybetmeyen ve bu acıyı yaşamayan biri sizin acınızı anlamayabilir ve sizin hissettiğiniz duyguları hissedemeyebilir . Ya da  çok ölümcül bir hastalığa yakalandınız ve bu hastalık sizin canınızı günden  güne daha çok yakıyor ve ağrılarınız artıyor olabilir .


Bunu da en iyi kendiniz yaşadığınız için başkası bilemez . Yani acıyı çeken anlar . Hayatında hiç acı çekmeyen , başına olumsuz bir durum gelmeyen kişi başına olumsuz olaylar gelen bir kişiyi anlayamaz ve  o kişi gibi hissedemez .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...