Mutluluk Karşımıza Çıkmasını Beklemekle Değil , Karşısına Çıkmayı Bilmekle Elde Edilir İle İlgili Kompozisyon

Mutluluk  Karşımıza Çıkmasını Beklemekle Değil , Karşısına Çıkmayı Bilmekle Elde Edilir İle İlgili Kompozisyon

İnsan mutluluğun ayağına gelmesini bekler ve hiçbir faaliyete geçmez ve mutlu olmak için bir şey yapmazsa mutluluğu yakalayamaz . İnsan mutluluğu beklemek yerine mutluluğu kendisi ortaya çıkarmalı ve bunun için uğraşlar vermelidir . 

Her insan mutlu olmak , güzel bir hayata sahip olmak ister .  Güzel bir hayat da kendiliğinden ortaya çıkmaz . İnsanın emek etmesi  gerekir . Örneğin ;  hiç dersine çalışmayan bir öğrenci bu dersen başarısız olacağı için mutlu olmaz  fakat ; dersine çalışır ve başarılı bir sonuç elde ederse mutlu olur . Yani kendi mutluluğunu kendisi ortaya çıkarmıştır birey . Hayatımızın mutlu olması için amaçlarımıza ulaşmak için çok çalışmalı ve alın teri dökmeliyiz . Hiçbir işle uğraşmayan , hayatta hiçbir amacı olmayan kimse mutluluğun karşısına çıkmasını beklerse bu beklentisi boş hayalden başka bir şey değildir . Fakat kendine gelip işine gücüne bakar ve çok çalışırsa , geçimini de sağlayacak maddi gelir elde eder ve  kendisine güzel bir hayat kurar ve mutluluğu yakalar .


Mutlu olmak insanın kendi elindedir . Bunun için onu beklemek yerine onu ortaya çıkarmalı ve hem kendimiz mutlu olmalı , hem de çevremize bu mutluluğu yaşatmalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...