Okunu Hedeften Öteye Atan Okçu , Okunu Hedefe Ulaştıramayan Okçudan Daha Başarılı Değildir İle İlgili Kompozisyon

Okunu Hedeften Öteye Atan Okçu , Okunu Hedefe Ulaştıramayan  Okçudan Daha Başarılı Değildir İle İlgili Kompozisyon

Her insanın kendine göre planları ve hedefleri vardır . Bu hedefleri gerçekleştirebilmek için çalışıp çabalanır . Ancak bazen işler istediğimiz gibi gitmez ve başarılı olamayız . Bazıları çok yakınlaşır hedeflerine bazıları ise istediği seviyeden çok uzakta kalır .

" Okunu hedeften öteye atan okçu , okunu hedefe ulaştıramayan okçudan daha başarılı değildir . " sözü bize önemli bir gerçeği anlatmaktadır . Yani insan ya hedeflerine ulaşmıştır ya da ulaşamamıştır . Basit bir örnek vermek gerekirse iki öğrenci düşünelim ve aynı sınava girecek olsunlar . Bu sınavın geçme notunun da en az 60 olduğunu varsayalım .  Şimdi bu sınavdan öğrencilerden biri 25 diğeri ise 59 almış olsun . 60 geçme şartı olduğu için ikisi de başarısızdır . Bir tanesinin  ben bir puanla kaçırdım demesinin bir manası yoktur . Netice itibari ile her ikisi de kazanamamıştır .


Hedef tahtasına iki okçu atış yapsın . Birinin atışı kısa düşsün yani hedefe yetişemesin diğerininki de hedefin yanından geçip gitsin . şimdi soralım arada bir fark var mıdır ? Elbette yoktur . Çünkü her ikisi de hedefi vuramamıştır . Bu yüzden hayatta başarılı olmak için hedeflerimizi tabiri caizse tam on ikiden vurmalıyız . Aksi taktirde başarısız olmuş oluruz . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...