Misafir Kısmetiyle Gelir Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Misafir Kısmetiyle Gelir  Kompozisyon

Türk Milleti millet olarak misafiri seven ve  bencil olmayan bir millettir .  Evine gelen misafiri hor görmez ve onu yadırgamaz . Evinde ne varsa elinden geldiğinde hazırlayarak misafirine ikram eder ve onun evden mutlu bir şekilde ayrılmasını sağlar .

Eve gelen misafir de bizim dini inançlarımıza göre  eve bereket getirir . Çünkü kısmeti ile gelmiştir .  Bizler yalnız yemekten zevk almayan ve hep birlikte yemeyi seven , muhabbeti seven bir millet olduğumuz için , iki kişinin yediği üç kişiye de yeter  düşüncesiyle yoğrulmuşuz . Çünkü biz yardımsever ve içinde insan sevgisi olan bir milletiz.  Eve gelen misafire ikram edilen yiyecekler paylaştığımız için çoğalır ve bereketi daha da artar . Yani misafir yanında kısmetini de getirir . Misafiri o kadar seven bir milletiz ki eskiden bir eve uzun zaman misafir gelmese evin büyüğü acaba ne kusur işledik ki Allah bizi misafirden mahrum bırakıyor diye düşünürdü .

Bundan dolayı evimize gelen misafirleri asla yük olarak görmemeli , elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya özen göstermeliyiz .   Gelen misafirlere asla istemiyormuş gibi jest ve mimikler yapmamalı ve aramızdaki kardeşlik duygusunu geliştirmeliyiz .


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...