Başarı İle İlgili Deneme Yazısı

Başarı İle İlgili Deneme Yazısı

Bir işin üstesinden gelmeye başarı denir . İnsan olarak içimizde öğrenme güdüsü olduğu için doğal olarak da başarılı olmak isteriz .   Kimi insanlar içten denetimli yani kendi istediği için başarır , kimi insanlar da dıştan denetimli olup çevrenin gözüne girmek için çalışıp başarılı olmak ister . İçten denetimli olmak daha iyidir ama başarının kötü olmaz diyerek dıştan denetimli olmada da sakınca yoktur .

Herkes olmasa da insanların  çoğunluğu hayattaki amacını gerçekleştirebilmek için  ve iyi bir kariyere sahip olmak için başarılı olmak ister lakin bu  uygulanıp  faaliyete geçerse etkili olur . Başarmak için sadece istemek yetmez . Kişi başaracağına hem inanmalı hem de bu başarıya ulaşmak için elinden gelen tüm gayretini göstermelidir . Örneğin; sabah erken kalkıp zihni boşken ders çalışmalı ya da gece daha iyi anlıyorsa gece çalışmalıdır . Gelecekte  pişman olmamak ve benlik bütünlüğü karmaşası yaşamamak için kişi gençliğinin kıymetini bilerek çalışmalı ve bu yaptığı işten de tatmin olmasını bilmelidir .


Ancak ve ancak çalışan milletler yok olmaz . Çalışmayan milletler ise yok olmaya mahkumdur . Bunun için bizler de başarıya ulaşmak ve ülkemizi kalkındırmak için  öğrenme isteğinden ve merak duygusundan vazgeçmeden işimizi yola koymalıyız . Bu zorlu yolda başarı merdivene hiç kimse elleri cebinde  çıkmamıştır sözünden de yola çıkarak alın teri dökmeye son nefesimize kadar devam etmeliyiz .

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...