Alma Mazlumun Ahını , Gökten İndirir Şahını Konulu Kompozisyon

Alma Mazlumun  Ahını , Gökten İndirir Şahını Konulu Kompozisyon

Dünyada iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlarda bulunmaktadır  . Ne yazık ki dünyadaki her insan iyi niyetli değildir . Öyle olsa hiçbir mazlum  zarar görmez ve herkes huzur içinde yaşardı herhalde . 

Bu sözle anlatılmak istenen şey ;   hiçbir  günahı ve suçu olmayan insanlara zalimce davranan art niyetli , kötü insanlar vardır . Bu kötü insanlar o mazlumların güçsüz olduğunu bildikleri için onlara karşı her türlü zalimliği yapar ve  onların canını yakar . Bunu yapar ama yaptığı yanına kalır mı dersiniz . Elbette kalmaz . Çünkü göklerin ve yerin sahibi olan  Cenab-ı Allah bütün bunları gören ve gözetleyendir . O herkesin ne yaptığını bilir ve yeri zamanı gelince yapılan kötülüklerin hesabını sorar . Hiç kimse yaşattığını yaşamadığı sürece bu dünyadan ayrılmayacaktır . Örneğin ;   yetim ve öksüzlerin hakkını yiyen , bir türlü doymayan boynu kalın insanlar vardır . Yetime ve öksüze eziyet eder , onların üzerinden geçinir.  Hakkını arayamayan zayıf insanların hakkını yerler . Ama bu yanlarına  kalmaz ve Yüce Allah öyle bir hesabını sorar ki  o zalim insanlar ceddini şaşırır ve pişman olurlar ama iş işten geçmiş olur . Bundan dolayı hayatta hiçbir zaman güçsüz , zayıf insanları yalnız bırakmamalı , zalim insanlara karşı hakkımızı aramalı ve hakkını aramayanın hakkını aramalıyız ki , haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlardan  olmayalım . 


Zalimleri zulmüne uğratacak olan Allah bu kötülüklerin hesabını hem dünyada hem ahirette  soracaktır . Onun için hiç kimseye iftira atmayın , kimsenin malının üzerine konmayın ve sesini çıkarmıyor diye onların hakkını yemeyin siz kendinizi güçlü sanan insanlar ! Yoksa sonunuz iyi olmaz ve cehennem çukurunda boğulursunuz .

2 yorum:

  1. asdfasdadasdasdasdda

    YanıtlaSil
  2. sağolun çok işime yaradı vallaha sözlüden yüz aldım ellerinize kollarınıza sağlık allah sizi alsın cennetine koysun o kadar işime yaradı kollarınıza ayaklarınıza sağlık

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...