Düzgün Bir İnsan Olabilmek İçin , Sorumluluk Üstlenen Birisi Olmak Gerekir

Düzgün Bir İnsan Olabilmek İçin , Sorumluluk Üstlenen  Birisi Olmak Gerekir

İnsanın yaşadığı çevre içinde birtakım sorumlulukları bulunmaktadır . Kendisine karşı , ailesine karşı , yakın çevresine karşı ve dünyaya karşı sorumlulukları bulunur insanın  . Kendimize karşı en büyük sorumluluğumuz iyi bir insan olmak ve  milletimize yararlı,  çalışan bir insan olmaktır .

Doğru ve düzgün insan sorumluluklarının bilincinde olan ve bu sorumlulukları aksatmayan insandır .  Sorumluluk üstlenen insanın boş işlerle uğraşmaya vakti olmaz . Çünkü devamlı çalıştığı için , faydalı işler peşinde koşar . Örneğin;  sekizinci sınıfta okuyan bir öğrencinin görevi TEOG'a hazırlanması ve bu sorumluluğunu yerine getirebilmesidir . Girdiği sınavdan iyi bir puan alınca da  iyi meslek sahibi olur ve bu mesleğinde kendini geliştirerek iyi bir insan da olursa  her şey yerli yerine oturur . İnsan sorumluluk sahibi olmaktan kaçınmamalıdır . Kendi üzerine düşen görevlerini yapmalıdır . Örneğin;  bir anne dünyaya getirdiği bebeğini sokağa bırakırsa sorumluluğunu yerine getirmemiş ve düzgün bir insan olmamış olur .


Bundan dolayı doğru ve  düzgün bir insan olabilmek için sorumluluklarımızı her zaman yerine getirmeli ve  çevremize de örnek bir insan olmalıyız . Sorumluluklarını bilen insan kendini bilen insandır ve düzgün bir insandır .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...