Yurtta Barış Dünyada Barış Sözü İle İlgili Kompozisyon

YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ KONULU KOMPOZİSYON

Ulu  Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk  milletinin birliği ve bağımsızlığını korumak ve  dış güçlerin işgalini önlemek için öncelikle  tam bağımsız olmaya önem vermiştir . Ülkeler kendi menfaatlerini sağlamalıdırlar ama bunu gerçekleştirirken de başka ülkelerin topraklarına göz dikmemelidirler . Kendi içlerinde kalkınmaya ve gelişmeye önem vermelidirler . Böyle bir anlayışa sahip olan ülkeler hem kendi ülkelerinin içerisinde hem de dünyada barışın sağlanmasına önem verirler .

Savaşların olmadığı ,  sömürgeciliğin olmadığı , kardeş kanının akmadığı , sivillerin ölmediği bir hayat  olsa dünya cennet olurdu . Çünkü barış bütün olumlu şeyleri de beraberinde getirir . Barışın olduğu yerde huzur , mutluluk ve zenginlik olur . İnsanlar da önce kendi aralarında birbirini sevmeli ve birbirine saygı duymalıdır . Ülkeler arasında da barışın olması çok önemlidir . Farklı ülkelerin insanları barış sayesinde birbirlerinin kültürlerini , gelenek ve göreneklerini , örf ve adetlerini tanıyarak daha çok bilgi sahibi olur . Barışın ve huzurun hakim olduğu toplumlarda ilerleme ve gelişme kaçınılmazdır . İnsanlar hep barıştan yana olmalı ve barışı bütün dünyaya yaymalıdırlar . Birbirlerine yardım ederek , severek ,  kusurlarını kabul ederek ve birbirlerine tahammül ederek hep iyilikten , güzellikten ve barıştan yana olmalıdırlar .


İnsanlık için ,  hiç bir suçsuzun canının yanmaması için , masum insanların katledilmemesi için ülkeler bir araya gelerek barış için toplanmalıdır .   Yurtta ve dünyada barışın olması insanlar arasında ve ülkeler arasında sevgi bağını kuvvetlendirir ve  kalkınma hızı daha da artar .  Yürekten barışı istemeniz dileği ile barış ile kalın .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...