Yılan Eğrisini Görmez Deveye Boynun Eğri Dermiş Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Yılan Eğrisini Görmez Deveye Boynun Eğri Dermiş Konulu Kompozisyon

Her insan hata  yapar ve hiçbir insan mükemmel değildir . Yılan kendi eğrisini görmez deveye boynun eğri dermiş sözü ile de anlatılmak istenen şudur : Kişi kendine bakmadan , kendi kusurlarını görmeden başkalarının kusurlarını görür ve yüzlerine vurur .

Başkalarının hatalarını görmeden önce kişi önce kendine bakmalı ve kendine çeki düzen vermelidir . Sürekli başkalarını hatalı gören , onları yargılayan insanlar vardır . Örneğin ;  sürekli eleştiren insanlar vardır , karşısındaki kişinin fiziğini beğenmez eleştirir , konuşma tarzını eleştirir ama kendine bakmaz . Kendinin de kusurları vardır ama kendinde kusur görmez . İşte böyle insanlar egoları tavan yapmış insanlardır . Mevlana '' Kusurları örtmede gece  gibi ol '', diyerek insanların eksik yönlerinin kapatılmasını istemiştir .


Hayatımızda her insanı olduğu  gibi kabul etmeliyiz ve bir kusur arama derdine girmemeliyiz . Kusur bulacaksak da kendimizde bulmalıyız ve kendimize çeki düzen vermeliyiz ki daha iyi bir insan olalım . Birbirimize tahammül edelim , artılarımız ve eksilerimiz ile yaşamayı öğrenelim ve kimseyi yadırgamayalım .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...