Dost Dostun Eyerlenmiş Atıdır Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Dost Dostun Eyerlenmiş Atıdır Konulu Kompozisyon

İnsan sosyal bir varlıktır . İnsanın duygu ve düşünceleri ile akıllı bir varlıktır .  İnsan sosyal bir varlık olduğu için başka insanlar ile konuşmaya ve dertleşmeye ihtiyaç duyar . Bunlardan en önemlileri de insanın yakın dostları , yakınları , arkadaşları ...vs.dir . İnsan özellikle de zor günlerinde yakın dostlarına ihtiyaç duyarlar .

Hayatta  her insanın bir dostu vardır . Dost fazla olmaz . Az ve öz insanlarla dostluk kurulur .  Sadece iyi gün dostu olmamalı , aynı zamanda kötü gün  dostu da olunmalıdır . Çünkü iyi gününde herkes yanında olabilir  ama asıl olan zor günlerinde yanında birilerinin olmasıdır . Örneğin ; bir işe girdiniz ve iş yeri iflas etti ve işsiz kaldınız . Maddi sıkıntılar içine girdiniz . Böyle günlerde dostun eğer senin yanında ise gerçek dosttur . Yanında değilse hiç dostun olmamıştır zaten . Bundan dolayı dostlarımızı çok iyi tanımalı ve seçmeliyiz .


Gerçek dost kara günde belli olur .  Dost görünümlü yapmacık insanlar zor durumlarınızda sizi hemen yarı yolda bırakırlar . Bunun için dost seçiminde dikkatli olmalıyız . Zor günlerinde dostlarımızın yanında olmalı , onlara elimizden gelen her türlü maddi ve manevi yardımlarımızı esirgememeliyiz , o zaman gerçek dostluk ölümsüz olur ve insan da erdemli bir davranış sergilemiş olur .

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...