Varlıklarına Güvenerek Ölçüsüz Harcamalarda Bulunanlar Daha Sonraları Sıkıntıya Düşebilir Konulu Kompozisyon

Varlıklarına Güvenerek  Ölçüsüz Harcamalarda Bulunanlar  Daha Sonraları Sıkıntıya Düşebilir Konulu Kompozisyon

Her insanın  iyi ve kötü günleri vardır . İnsan rahat zamanlarında , maddi durumu iyi olduğu zamanlarda elindeki birikimlerin hepsini bir anda harcamamalıdır . Eğer hepsini bir anda har vurup harman savurursa  zor duruma düştüğünde elinde hiçbir şeyi kalmayabilir ve başka insanlara muhtaç olabilir .

İnsan elindeki sermayesine çok fazla güvenmemelidir . Hazıra dağ dayanmaz diye bir söz vardır . Elinizdekilerin kıymetini bilin ve hepsini bir anda bitirmeyin . Örneğin babasından birçok mal mülk kalan kimse bu malların hepsini bitirirse , orada burada boş yere harcarsa  zor durumda kalır . Daha sonra pişman olsa bile bir işe yaramaz . Çünkü zamanında ölçülü harcama yapması gerekirdi ve elindekilerin değerini bilmesi gerekirdi . Bundan dolayı hayatımızda hep harcamamızı  ölçülü yapmalıyız ve sonra zor durumlara düşmemeliyiz .


Varlıklarına güvenerek elindekilerin değerini bilmeyen insanlar ilerde çok sıkıntılar yaşayabilir ve  tekrar eski rahat günlerine dönemez . Bundan dolayı her şeyin kıymetini bilmeliyiz ve   maddi durumumuzun iyi olmasına güvenmemeliyiz . Her zaman bir köşede  saklayacağımız bir miktar paramız olmalıdır .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...