Türk Bayrağının İndirildiğini Gören Bir Çocuk Neler Hisseder Konulu Kompozisyon

Türk Bayrağının İndirildiğini Gören Bir Çocuk Neler Hisseder Konulu Kompozisyon

Bayrak bir milletin bağımsızlığının sembolüdür . Her milletin bayrağı kendisi için kutsaldır . Türk Milleti için de Türk bayrağı kutsaldır . Bayrak bir ülkenin can damarı , nefes alması , özgürlüğü , bağımsızca yaşayabilmesidir . Bayrağımız rengini şehitlerimizin al kanından almıştır .

Bayrağının yerlere indirildiğini gören bir çocuk şunları hisseder : Öncelikle neye uğradığını şaşırır ve büyük bir acı duyar . Daha sonra  artık eskisi gibi özgürce hareket edemeyeceğini düşünür . Sokaklarında istediği gibi top sektiremez , oyunlarını dilediği gibi oynayamaz . Çünkü artık topraklarına başka bir devlet egemen olmuştur ve ülkesi  manda ve himaye edilmiştir .  Yabancı güçler istediği her yere zarar verecektir diye düşünmeye başlar . Hemen harekete geçmek ister . Bağımsızlığı için canını vermeye hazır olur ve cepheye koşar . Savaşmaya hazırdır artık ve sonuna kadar düşmana direnir . Bayrağını kurtarmak için her şeyi yapar . Çünkü şairin de dediği gibi '' Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır , toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır , sözünü hatırlayarak işe koyulur . Milli birlik ve beraberlik içinde  olmak gerektiğini düşünür .


Vatanımızın ve milletimizin bölünmemesi için , bir olmamız için , diri ve güçlü olmamız için topraklarımızın değerini bilmeli , ülkemizin gelişmesi için çok çalışmalı , yeni icatlar , bilimsel gelişmeler yakından takip edilmelidir .  Başka ülkelerin bayrağımızı yerlere indirmesine asla izin verilmemeli , mana ve himaye kesinlikle kabul edilmemelidir . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...