Doktorluk İle İlgili Kompozisyon

DOKTORLUK İLE İLGİLİ  KOMPOZİSYON

Doktor olabilmek için önce sınavdan iyi bir puan almak ve iyi bir üniversitede okumak gerekir . Altı ya da yedi yıllık bir eğitim sürenin ardından doktorluk okunmuş olur . İlk ay içinde geçici görev yapılır . Daha sonra TUS sınavını kazanarak 4 yıl seçtiğiniz alanda uzmanlaşmak üzere asistanlık yaptıktan sonra doktor olunur .  Doktorluk çok zahmet gerektiren bir meslektir . Her şeyden önce içinde şefkat ve merhamet duygusu olması gerekir insanın . Doktorluk çok kutsal bir meslektir . Çünkü her şeyden önce sağlıktır önemli olan . İnsan hayatını kurtarmak için çalışmalar yapan doktorlar  bu mesleğini icra ederken çok zorluklar yaşayabilirler .

Toplumumuzda doktorluk mesleği çok önemlidir . Hatta anne babalar çocukları küçücükken çocuklarının doktor olmasını ister , her meslek gibi  doktorluk da çok saygın bir meslektir . Doktor her insanla muhatap olur , gencinden kocasına , küçüğünden büyüğüne . Yeri gelir gece nöbetleri olur , uykusuz kalır , yeri gelir tam işi bittiği sırada acil bir hasta için kendinden fedakarlık eden kimsedir doktor . Bizim sağlımız için ellerinden gelen her türlü bilimsel çalışmaları yaparlar . Hastalıkların tedavisi için yeni iyileştirme yöntemleri bulurlar , hastalarına güler yüzlü davranırlar , moral verirler . Bazen haksızlığa uğrarlar , şiddete uğrarlar . Doktorlarıma asla şiddet uygulanmamalı ve uygulayanlar hakkında derhal cezai işlem uygulanmalıdır . Doktorlarımızın değerleri bilinmeli , onların ülkemizi geliştirmeleri için sağlık alanına daha çok yatırım yapılmalıdır . Onlar bu milletin sağlıklı ve güçlü olmasını isteyen değerlerimizdir .


Bundan dolayı bütün doktorlara saygı duyulmalı , emeğini bizlerden esirgemeyen doktorlarımızı canı gönülden sevmeli ve saymalıyız . Hasta olduğumuzda önce Allah'a sonra doktorlara emanetiz . Ulu Önde Gazi Mustafa Kemal  hasta olduğunda  '' Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz'', diyerek Türk doktorunun bilgi ve becerisine güvenmiştir . Allah doktorlarımızı korusun ve onları bizim başımızdan eksik  etmesin .

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...