Türkiye Cumhuriyeti'nin Temeli Kültürdür Konulu Kompozisyon

Türkiye Cumhuriyeti'nin Temeli Kültürdür Konulu Kompozisyon

Türkiye Cumhuriyeti  kolay kurulmamıştır. Bu vatanın yeniden doğması için çok zorluklar aşılmıştır. Bu zorluklardan en önemlisi de Kurtuluş yani istiklal savaşıdır. Bu savaşın kazanılmasını belirleyen  ana etmen de  Yüce Milletimizin kültürü yani gelenek, görenekleri, örf ve adetleri etkili olmuştur.  Kültür denilince akla gelen ilk şey de bir toplumun maddi ve manevi değerlerinin toplamıdır. İşte ülkemiz de bu değerlerine sahip çıkarak  ve bu değerlerini koruyarak kurmuştur Yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni.

Kültür toplumların kalkınmasında çok önemli bir yere sahiptir. Her ülkenin bağımsızlığını sağlamasında mutlaka kültürün rolü vardır .  Ama Türkiye Cumhuriyetimizin kurulmasında   bizim kültürümüz başka milletlere örnek olmuş bir kültürdür.  Örneğin; Kurtuluş Savaşı'nın o zor ve  çetin  şartlarında, ülkenin geleceği için yayınlanan Tekalifi Milliye emirleri  soğuk kış gecelerinde analarımız cepheye, askerine erzak taşımıştır. Her aile vatanını  ve milletinin bağımsızlığını korumak, başka ülkelere sömürge olmamak için milletimiz hep beraber olmuştur.  Her aile kendi evinde olan yiyecek ve giyeceklerden,  eşyalardan götürmüş  ve  Mehmetçiğini  yalnız bırakmamış ve ülkesini aydınlık içine çıkarmayı başarmıştır. İşte bunun için bizim kültürümüz özgündür,  başka kültürlerden farklıdır. Kültürümüz bencilliği  yaşatmamış, biz duygusunu yaşatmıştır her zaman.  Birlik be beraberlik içinde hareket etmesini bilmiştir milletimiz her daim.


Kültürün bir milletin en önemli unsuru ve gelişmesinin de en önemli belirleyicidir.  Türkiye Cumhuriyeti şu anda  varsa bunu kültürümüze borçluyuz.  Çünkü kültürdür bir milleti ortak değerler etrafında birleştiren ve o milleti zafere götürün . Bundan dolayı kültürümüzün öğelerini yaşamaya ve yaşatmaya devam etmeliyiz ki ülkemiz sonsuza kadar ayakta dimdik durabilsin. Kültürünüzü, kimliğinizi hiç bir zaman kaybetmemeniz ve değerini bilmeniz dileği ile kalın birlik  ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti topraklarında.

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...