Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur Atasözü İle İlgili Kompozisyon 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk insan sağlığına çok önem vermiştir . Bir şeyi başarabilmek için sağlam bir bedene ve sağlam bir ruha sahip olmak gerektiğini belirtmiştir . Bunun yolu da spor yapmaktan geçer .  İnsan düzenli bir şekilde spor yaparsa , kafa da sağlam ve dinç olur , beden de sağlam ve dinç olur.

Amaçlarımızı gerçekleştirebilmek için  insanın çalışıp  üretmesi gerekir .  Ama her şeyden önemlisi sağlıklı olması gerekir . Eğer ki sağlığı yerinde değilse çalışsa bile sonucuna ulaşamayabilir . Çünkü sağlam bir beden ve sağlam bir ruh spor sayesinde kazanılır . Bundan dolayı kişi mutlaka bir spor dalı ile ilgilenmeli ve bunu  az da olsa devam ettirebilmelidir .  Futbol , basketbol , koşu , yürüyüş , hentbol , atletizm , kış sporları ..vs gibi spor dallarından birini ya da daha fazlasını bir hobi edinmeliyiz . Eğer bu alanda  yeteneğimiz varsa da onu ilerletmeliyiz . Çünkü spor  insanın dinç olmasını sağlar . Kişi hiç bir şey yapamasa bile , imkanı yoksa bile , yürüyüş yapmalı , ya da evde  vücut hareketleri yaparak içini rahatlatmalı . Çünkü spor insanın  olumsuz ruh halini olumluya çevirir ve insanın stresini atmasına yardımcı  olur .


Bundan dolayı insanları bilinçlendirerek bir spor dalı ile uğraşmasını sağlamalıyız . Çünkü spor insanı  zararlı alışkanlıklardan korur ve bir çok hastalığı önler .  Kişi sağlam bir kafaya sahip olmak istiyorsa ve dinamik bir vücuda sahip olmak istiyorsa mutlaka sporu hayatında alışkanlık haline getirmeli ve bu bilinci  diğer insanlara da kazandırmalıdır . '' Ben Türk Gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim der Mustafa Kemal Atatürk'' .


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...