İnsanlara Saygının Önemi İle İlgili Kompozisyon

İNSANLARA  SAYGININ ÖNEMİ İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON

İnsan toplum içinde yaşayan sosyal bir varlıktır . Toplum içinde yaşamın devam edebilmesi için toplumdaki kurallara uyulması gerekir . Bu kuralların  en önemlisi de insanlara saygı göstermektir . İnsanlara saygı göstermek insan olmanın gereğidir . Ama önce insan kendine saygı göstermesini bilmelidir .  Çünkü kendisine karşı saygı göstermeyenler başkalarına da saygı göstermezler .

Gündelik yaşamda herkesin hayat tarzı , inanışı , gelenek ve kültürleri farklıdır . Herkes istediği şekilde yaşamaya , istediği dine inanmaya özgürdür . Bundan dolayı insanların seçimlerine saygı duyulmalı ve tahammül edilebilmelidir .  Saygı sadece çevrenizdeki insanlara değil tüm insanlığa karşı gösterilmelidir .  Çünkü saygı evrenseldir . İnsan toplumda saygılı olmazsa toplum tarafından ayıplanır ve benimsenmez .  Saygı denilince akla gelen ilk şey büyüklere saygıdır . Tabi ki büyüklere de saygılı olunmalı fakat anne , baba , eş , dost , akraba ..vs  gibi yakınlara da saygılı olunmalıdır . Dünyada yaşayan bütün canlılara ( hayvanlar, bitkiler) saygı gösterilmelidir . İnsanlar birbirlerini anlayarak , birbirlerine saygılı davranırlarsa insanlar arasındaki sevgi bağı daha da kuvvetli bir hal alır .


Bundan dolayı evrendeki her şeyi sevmeliyiz ve her şeye saygı duymalıyız . Çünkü saygı ahlak demektir , erdem demektir . Olgun insanlar , toplum tarafından sevilen  insanlar saygılı davranmayı bildikleri için   halk tarafından sevilmektedirler . Hayatınızın hiç bir alanından saygıyı eksik etmemeniz dileği ile .

3 yorum:

  1. çok güzel yazmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen Allah razı olsun emeği geçen herkese

      Sil
  2. çok güzel olmuş ellerinize sağlık çok güzel bir site ve bütün araştırma ödevlerimi bu siteden yaptım allah razı olsun emeği geçen herkese

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...