Burnunun Dikine Gitmek Konulu Kompozisyon

Burnunun Dikine Gitmek Konulu Kompozisyon

Hayatta kimi insanlar vardır ki çok inatçıdırlar. Kendi bildiği yoldan başka yola gitmezler. Kendilerine verilen tavsiyelere kulak asmayıp dediğim dedik , çaldığım düdük derler ve  inatçılığında ısrar ederler . İşte böyle insanlar burnunun dikine giden insanlardır .

Büyüklerin nasihatlerine uymak istemeyen , onlara ihtiyacım yok diyen insanlar vardır . Böyle kişiler bir işi yapacağı sırada kimseden akıl alma ihtiyacı duymazlar . Oysa ki farklı akıllardan da bilgiler alsa işi  daha kolay ve daha sorunsuz çözülebilir . Ama insan işte, vazgeçiremezsin inatçı huyundan . Kendi bildikleri gibi yaparlar işlerini ama sonucu olumsuz olur ve burnunun dikine gitmenin cezasını çekerler . Örneğin;  yolda araba ile giderken  yakın tanıdığınız size gideceğiniz yere daha kestirme bir yol önerdi siz de uygulamadınız ve kendi yolumdan da çabuk giderim dediniz ve burnunuzun dikine gittiniz , ama sonuçta  yolun daha uzun olduğunu gördünüz. Boşu boşuna dik başlılık yaptınız .


Bundan dolayı hayatımızda bir işleri başarmak istiyorsak bize nasihat edenlerin nasihatini dinlemeli ve elden geldiğince uygulamaya çalışmalıyız . Onların deneyimlerini de dinlemekten bir şey kaybedilmez. Belki yanlışı seçecekken, onlar sayesinde doğruyu seçeceksin. Bunun için dik başlı olmak gerekmez, biraz yumuşak olun ve verilen öğütlere açık olun ve tahammül etmeyi bilin. Belki daha da başarılı olacaksınız kim bilir?

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...