Ben Sporcunun Zeki, Çevik Ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim Konulu Kompozisyon

Ben Sporcunun Zeki, Çevik Ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim Konulu Kompozisyon

Mustafa Kemal Atatürk  her şeyde başarılı olduğu gibi spor dalında da başarılıydı.  İyi bir biniciydi. Daha başka spor dalları ile de ilgileniyordu.  Milletinin fertlerinin de sporla uğraşmasını istiyordu. Ona göre spor yapan bir millet her daim ilerler ve gelişirdi. Sporcu sadece spor yapmakla kalmayıp aynı zamanda ahlaklı bir insan olmalı, kafası çalışmalı ve dinamik olmalıydı.

İnsanın sağlığını kaybetmemesi için, uzun ve sağlıklı bir ömre  sahip olabilmesi için spor yapmalıdır. Çünkü spor insanın hayatına neşe getirir ve insanı zinde tutar. Sporcu insan aynı zamanda ahlaklı da olmalıdır. Mesela olimpiyatlarda birinci olabilmek için insanları kandıranlar vardır. Doping kullanarak birinciliği kazanırlar, buna kazanmak denirse eğer. Bundan dolayı sporcu yalan söylememeli ve dürüst olmalı, kendi bileği ile başarısını kazanmalıdır. Spor yapan insan zekalı olur, çünkü  boş durmadığı için aktiftir ve  zekası da daha çok gelişir ve daha güçlü bir kimse olur. İnsan mutlaka herhangi bir spor dalı ile ilgilenmeli, her gün az da olsa mutlaka yirmi otuz dakika yürümelidir. Spor bireyin içindeki karamsar havayı yok eder ve insanın stresini  atmasına yardımcı olur. Bunun sonucunda da diğer gündelik işler daha kolay bir şekilde halledilir.


Bundan dolayı Millet olarak da spor ve sporculara çok önem verilmelidir. Milli takımımızın her daim yanında olmalı ve millilerimizden desteğimizi hiç bir zaman esirgememeliyiz. Spor ilgilenen genç çocuklarımız için ise gerekli  alt yapıyı kurmalı ve onların da ülkemizi başarıyla temsil etmesini sağlamalıyız. Sporcumuzu yetiştiren  hocaları onların aynı zamanda ahlaklı ve zeki olmasını da sağlamalı ve onlara bu konuda  eğitim verilmelidir.

5 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...