Canı Acıyan Eşek Atı Geçermiş Konulu Kompozisyon

Canı Acıyan Eşek Atı Geçermiş Konulu Kompozisyon

İnsan hayatta bazı problemler ile karşılaşınca bu  sorunları çözmek için çok uğraşlar verebilir. Bu sorunlarla mücadele ederken  çok  canı yanabilir, üzülebilir. Ama daha sonra bu deneyiminden ders alır ve aynı olumsuz koşullara bir daha düşmemek için daha çok çalışır ve durumu iyi olan kimseyi daha çok geçer.

İnsan yaşamında güçlükler ile karşılaşabilir. Bu güçlükler insanı yıldırmamalı daha çok çalışmalıdır ve  başarıya ulaşmalıdır insan. Başarısızlığı, yenilgiyi tatmış bir insan bu yolda çok zor süreçler atlatmış olabilir. Onun için artık daha tecrübelidir. Neleri yapıp neleri yapmayacağını bilir ve ona göre hareket eder. Bundan dolayı acı çeken insan aynı acıları çekmemek için daha çok çalışır ve  yapmaya gücü yetmeyecek denilen işleri de başarır ve insanları şaşırtabilir. Yani insan zorlukları bildiği için rahat olan kimseyi çalışması sayesinde daha çok geçer. Örneğin; birinci sınavda başarısız olan öğrenci bu başarısızlığından ders çıkarır ve diğer yıla daha çok çalışır ve daha fazla başarı sağlayabilir. Yani başarısızlığı ona ders olmuştur ve başarmasını sağlamıştır.


Bundan  dolayı insan  yaşadığı olaylardan ders çıkarmalı  ve hayata daha dört elle sarılmasını bilmelidir. Bu şekilde yaparsa  başaramaz denilen işleri bile başarır ve insanlarda hayranlık duygusu uyandırır. Bunun için aynı olumsuz durumları yaşamamak için insan daha çok çalışır ve zaferi tadar.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...