Gerçek Arkadaş Konulu Kompozisyon

Gerçek Arkadaş Konulu Kompozisyon

İnsan sosyal bir varlık olduğundan dolayı başka insanlarla bir arada bulunmak ister ve onların sohbetine ihtiyaç duyar . Bunlardan en önemlisi de insanın yakın arkadaşıdır . Gerçek arkadaş içten ve samimi olan , yalanı dolanı olmayan , zor zamanlarda terk etmeyen insandır .  Yani gerçek olandır .

Hepimizin hayatında arkadaşları vardır  ama bir de can ciğer olduğu yakın arkadaşları vardır . Onlar zor zamanlarımızda yanımızda olup dertlerimizi dinleyen , bizimle empati kuran , mutlu anımızda mutluluğumuzu paylaşan insanlardır . Böyle arkadaşlar insanın içini rahatlatır insana pozitif enerji verir .  Ama bazı insanlar da vardır ki çıkarları için samimi olur ve gerçek arkadaş sanırsınız ama en zor günlerinizde sizi yalnız bırakır, yanınıza uğramaz , dertlerinizi dinlemez . Bundan dolayı arkadaş seçimi yaparken çok dikkatli olunmalı ve düşünüp taşınarak karar verilmelidir . Arkadaşlar bizim yeri gelir kardeşlerimizden ve akrabalarımızdan daha yakın olur ve her zahmetimize katlanırlar . İşte böyle insanlar gerçek arkadaştır .


Buradan da anlaşılacağı üzere insan arkadaşının kıymetini bilmeli , çıkarları için onu asla satmamalı ve yalnız bırakmamalıdır . Eğer böyle yapan bir insan varsa o zaten sizin hiç arkadaşınız olmamıştır . Gerçek arkadaş dosttur, hayattır . Onların kıymetini bilin ve arkadaşlığınızın daim olmasını sağlayın .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...