Cömert Derler Maldan Ederler, Yiğit Derler Candan Ederler Konulu Kompozisyon

Cömert Derler Maldan Ederler, Yiğit Derler  Candan Ederler Konulu Kompozisyon

Hayatında iyilik etmeyi diğer insanlara göre  daha fazla seven ve bundan mutluluk duyan insanlar vardır . Bu insanlar o kadar  iyi niyetlidirler ki  içlerinde hiç cimrilik olmaz . Hep vermek dağıtmak isterler . Kimi kendini akıllı zanneden , insanların iyi niyetini kullanan insanlar da vardır . Bu tayfada o iyi kişilere  sen ne kadar iyisin , çok cömertsin diye gaza getirirler ve o kişi daha çok dağıtır ve en sonunda malından olur .

Kimi insanlar da vardır ki yapısı gereği güçlü olan , haksızlığa boyun eğmeyen yiğit insanlardır bunlar . Başkalarının haklarını korumak için her türlü olumsuzluğu gidermeye çalışırlar . Ama bazen de bu insanların korkak olmadığını gören kimi kurnazlar bu kişileri basit bir olayın içine sokarak onun kavga etmesini sağlar . O kurnaz kimselerin  lafı ile daha da çok gaza gelen bu insanlar ufak bir kavganın içinde hayatından olurlar ve canını bir hiç uğruna feda ederler . Bunundan dolayı cömert derler maldan ederler, yiğit derler candan ederler demiş atalarımız .  İnsan kendi aklını kullanabilmesini bilmelidir .  Aşırı duygusallık ve aşırı kahramanlık insanlara zarar verir ve hep kişinin kendinden bir şeyler gider .


Bunun için hayatta tabi ki cömertte olun  yiğitte olun . Ama bunları yeri ve zamanı gelince yapmasını bilin . Yani aklınızı başkalarının kullanmasına izin vermeyin ve başkalarının lafı ile cömert ya da yiğit olmayın . İyi insan olun ama  her şeyi dengeli yaparak . Her şeyin aşırısı kişiye zarar verir ve onu malından ve canından eder.

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...