Milli Bilincin Ayakta Kalabilmesi İçin Dil Ve Tarih Uğrunda Çalışmaya Mecburuz Konulu Kompozisyon

Milli Bilincin Ayakta Kalabilmesi İçin  Dil Ve Tarih Uğrunda Çalışmaya Mecburuz Konulu Kompozisyon

Toplumlar kimliğini kaybetmemek için , başka milletlerin içinde eriyip yok olmamak için , bağımsızlığı ve egemenliği için diline ve tarihine sahip çıkmalı ve bu bilincin gelişmesi için araştırmalar yapılmalıdır . Toplumların ayakta durabilmesi için diline ve tarihine sahip çıkması gerekir .

Milli birlik ve beraberliğin bozulmaması için , milli bilincin daim olabilmesi için birey dilini zenginleştirmeli ve onu korumalıdır . Bunun için  Türk dili ile ilgili araştırmalar yapılmalı ve onun dünya dilleri arasında hak ettiği saygın yeri almasını sağlamalıyız . Geçmişteki hataların tekrarlanmaması için de kişi tarihini araştırmalı ve tarihine sahip çıkmalıdır . Çünkü geçmişini bilmeyen kişi geleceğine yön veremez . Dil ve tarih birbirleri ile ilişki içerisinde olan iki temel etkendir . Dil tarihi , tarih de dili etkiler . İkisi de birbirini destekler . Dilimizi doğru kullanmaya özen göstermeli ve bununla ilgili bilimsel çalışmalar yapmalıyız .  Türk tarihi ile ilgili yazılan yabancı kitapları dilimize çevirmeli ve okumalıyız . Tarihimizde yaşanan olayları öğrenmeli ve bir değerlendirme yapmalıyız . Yapılan hataları bir daha yapmamalı , olumlu şeylerin ise bize ilham vermesi için tarih alanında çalışmalar yapmalıyız .


Mili birliğin ve beraberliğin bozulmaması için , milletine yabancı kalmamak ve özünü kaybetmemek için ülkenin kıymeti bilinmeli ve bunun için de dil ve tarih alanında yeni çalışmalar yapılmalı  ve dile ve tarihe sahip çıkılmalıdır . Yoksa başka  milletlerin hegemonyası altında yaşamaya mahkum kalırsınız. Bu bilinci gençlere de aşılamalıyız . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...