Sokak Hayvanlarını Korumak Ve Sevmek İle İlgili Kompozisyon

Sokak Hayvanlarını Korumak Ve Sevmek İle İlgili Kompozisyon

Dünyadaki bütün canlılar değerlidir .  İnsanlar , hayvanlar , bitkiler . İnsan akıl olarak diğer canlılardan üstündür . Bundan dolayı aklını olumlu işlerde kullanmalıdır . Hayvanlar da Allah’ın yarattığı bir canlıdır , onlara asla eziyet edilmemeli , onlara da sevgi ve şefkatle yaklaşılmalıdır , çünkü onların iç güdüleri kuvvetli olduğu için sevgiyi hissederler. Onlara karşı hassas davranılmalıdır .

Hayvanların kimisi evcildir kimisi de sokaklarda yaşar . Evcil hayvanlara gereken bakım sahipleri tarafından yapılmaktayken, sokak hayvanları aynı şansa sahip değildir . Bundan dolayı sokak hayvanlarına da   herkes sahip çıkmalı ve onlara korunaklı barınaklar yapılmalı ve onlara asla işkence yapılmamalı , yapanları ise gerekli kurumlara şikayet edilmelidir . Sokak hayvanlarına  yiyecek ve içecek verilmeli , onların aç kalmaması sağlanmalıdır .  Hayvan sevgisi bulunmayan  bir kişide insan sevgisi hiç olmaz . Bunun için sokak hayvanlarına sahip çıkmalı ve onları başlarına gelebilecek zararlardan korumalıyız .  Bu konuda Panter Emel  çok iyi çalışmalar yapmış ve hayvan sevgisini daha da benimsetmiştir topluma .


Doğadaki  bütün canlıları sevmeliyiz . Hayvanları aç bırakmamalı onlara sevgiyle yaklaşmalıyız . Sokaktaki hayvanları başı boş bırakıp bir kenara atmamalıyız . Onların da sağlık kontrollerinin yapılmasını sağlamalı ve onları yaşama kazandırmalıyız . Hayvan sevginizin daim olması dileği ile.

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...