Kitap Okumaktır , Okumak Yaşamaktır Konulu Kompozisyon

Kitap Okumaktır , Okumak Yaşamaktır Konulu Kompozisyon

Kitap insanların bilgiye ulaşmasını ve o bilgileri hayata geçirmesini sağlayan bir araçtır.  İnsan kitap okuyarak  zengin bir dünya kurar kendine.  Çünkü kitap sayesinde gitmediğiniz ülkelere gider,  oraları gezer, oraların havasını içinize çekersiniz.  Kitap okuyan insan yaşamasını bilen insandır.  Çünkü kitap okumak insanın kültürünü daha da zenginleştirir ve bir çok hayaller kurarsınız.

Kitap okumak toplumları ileriye götürür. Kitap okuyan insan olayların sadece bir boyutuna takılıp kalmaz.  Farklı pencerelerden de bakmasını bilir olaylara.  Kitabı okursunuz ve içindeki bilgileri anlarsınız.  Edindiğiniz bilgiler ile nasıl yaşamak gerektiğini öğrenirsiniz. Kitap okumak insanın duygu ve düşüncelerini geliştirir,  kapasitesini artırır, güzel ve etkili konuşmasını sağlar. Okumayan, araştırmayan bir milletin fertleri  ülkesini çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaştıramaz.. Hep aynı bilgilerle yetinen, araştırmayı, okumayı kendine hedef göstermeyen insanlar hiçbir ilerleme göstermezler.  Kitap okumak insanın içini açar, onu heyecanlandırır, başka hayatlar hakkında bilgi edinir.  İnsan kitap okuyarak eleştirel düşünme becerisini geliştirir, analitik düşünebilir ve yaratıcı işler başarabilir.  Kitap insanı değiştirir ve daha iyi ve eğitimli bir insan olmasını sağlar.


Bundan dolayı kitap okumayı alışkanlık etmeli, haftada  mutlaka bir roman, bir hikaye okuyarak genel kültürümüzü ve düşünme becerimizi geliştirmeliyiz.  Çünkü kitaplar insanın içini aydınlatan bir ışıktır. Işığınızın sönmemesi için kitapla kalın ve onu içinize çekerek, koklayarak , öperek okuyun.  Okuyun ki daha da aydın bir insan haline gelebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...