Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir Konulu Kompozisyon

Bilginin Efendisi Olmak İçin  Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir  Konulu  Kompozisyon

Hayatta başarılı olmak, iyi bir prestije sahip olmak için kişinin bilgili olması , araştırmalar yapması gerekir.  Alanında uzman olmak isteyen kişi daha da fazla çalışmalıdır.  Çalışmadan bilgi sahibi olunamaz. Çünkü bilgi ve çalışma birbirleri ile doğru orantılıdır.  Ne kadar fazla çalışırsan o kadar çok deneyim ve bilgi sahibi olursun .

Bilginin efendisi olmak için amacına uygun çalışmalar yapılmalıdır.  Fayda getirmeyen ,  içi boş ve kuru bilgiler insanı zenginleştirmez.   Bilimin ve bilginin insana yararı olmalıdır. Yararı olmayan boş bilgiler ile uğraşırsan hiçbir değeri olmaz.  Çok çalıştınız , iyi bir bilgi ve birikime sahip oldunuz.  Bu sahip olduğunuz bilgiyi gerekli olduğu zaman kullanmayı bilmezseniz , deneyler yapmazsanız, hipotezler ileri sürmezseniz, kanıtlanabilir veriler ortaya koymazsanız sahip olduğunuz bilgiler yerinde sayar ve  size ve başka insanlara faydalı olmaz.  Bunun için deney ve gözlemler yapılmalı, gündem takip edilmeli, alanında iyi bir gözlemci ve araştırmacı olursanız bilginin kralı yani efendisi olursunuz. 


Bundan dolayı insan bilginin efendisi olmak ve insanlığa faydalı işler yapmak için alın teri dökmelidir.  Bu süreçte önünüze dikenli yollar, zor dönemeçler çıkabilir. Siz bu zorluklara ancak daha fazla çalışarak ve emek ederek aşabilirsiniz.  Çünkü hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde çıkmamıştır. Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir.

4 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...