Boş Bir Gurur İnsanın Başına Olmaz İşler Açabilir Sözü İle İlgili Kompozisyon

Boş Bir Gurur  İnsanın  Başına Olmaz İşler  Açabilir

İnsan hayatında hep onurlu bir insan olmalıdır. Başka insanlara el açmamak için kendi bir şeylerle uğraşmalıdır. Ama ihtiyacı olduğu zaman da onlardan destek istemelidir.  Bunu yaparken de  yakınlarından yardım almalıdır.  Ben her şeyi başarabilirim diye insanların yardımını geri çevirerek boş bir gurur içinde olmamalıdır.

Boş bir gurur insanın başına gerçekten de faydadan çok zarar getirir.  Size faydası olan bir  şeyi istememeniz, sizi daha da zor duruma sürükleyebilir.  Örneğin;  öğretmen ders anlatırken sizin konuştuğunuzu ve dersi kaynattığınızı görünce sizi uyardı ve biraz da kızdı.  Siz o günden sonra o dersi  ve hocasını sevmemeye başladınız. Hocanız sizin gönlünüzü almaya çalıştığı halde ben gururluyum daha o hoca ile  barışmam deyip dersten de uzaklaştınız ve derse girmemeye başladınız ve hiç ders çalışmazsınız.  Yıl sonunda o dersten kaldınız. Yaptığınız gururun hiçbir faydasını görmediniz.  Çünkü sizin sınıfta kalmanıza neden oldu.  Onun için böyle boş şeyler yapıp onları gurur haline getirmeyin.  Tabi ki onurlu ve gururlu olun. Ama yeri ve zamanı geldiği zaman olun.

İnsan onuru ile yaşar ve gururu ile ölür. Ama bu gururu gereğinden fazla abartırsanız o gurur sizi zor durumlara sokabilir,  yarardan çok zarar görebilirsiniz.  Eğer maddi durumunuz yok ve yakınlarınızın yardımını kabul etmeyip evdeki çocuklarınız aç kalıyorsa bu gurur değil  kibir olur. Bundan dolayı gereksiz   gurur yapılmamalıdır. Gereksiz gurur insanı boşluğa atar.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...