Aza Tamah Etmeyen Çoğu Bulamaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Aza Tamah Etmeyen Çoğu Bulamaz

Hayatımızda  geçimimizi sağlamak için çalışmak durumundayız . Bu çalışma sonunda kimisi az kazanç elde eder , kimisi çok kazanç elde eder .  İnsan ne kadar kazanç elde ederse etsin şükretmesini bilmelidir . Eğer aza şükretmesini bilmeyen bir insan çoğa hiçbir zaman sahip olamaz .

Kimi insanlar hep daha fazlasını isterler . Bencilce hareket ederler ve empati duyguları gelişmemiştir . Kendilerini kendinden daha zor durumda olan insanların yerine koymaz ,  buldukları ile yetinmeyi bırak fakirinde elindekine göz dikerler . Hep daha fazlasını elde etmek için riskli işlere girerler ve sonrada ellerindekini de kaybederler .  Bu şekilde bulduğu ile yetinmeyen insanlar hayattan zevk almazlar ve daha fazlasını da bulamazlar . Çünkü Cenabı Allah diyor ki kulum şükretsin , ben daha fazlasını veririm . Yani kulum rahat zamanlarında bulduğu ile yetinmeyi bilisin ki dar zamanlarında ona yardımcı olayım .  Aç gözlü insan şükretmeyi bilmezse Allah da ona bereket ve bolluk vermez . İnsan paranın esiri olmamalı , bu dünyanın gelip geçici olduğunu bilmeli ama çalışmak ve üretmekten de asla vazgeçilmemelidir .


Bundan dolayı ne kadar kötü durumda olursak olalım hep kendimizden aşağıda olanların durumunu görmeli ve hamd  olsun halimize demesini bilmeliyiz . Bulunduğu ile yetinmeyi bilmeyen insan elindekileri de kaybeder ve zor durumlara düşebilir . Bunun için her halimize şükretmeli ve sabretmesini bilmeliyiz .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...