Memleketin Dertleri Neler Olabilir? Konulu Kompozisyon

Memleketin Dertleri Neler Olabilir?

Memleket insanın doğup  büyüdüğü ve yaşadığı yerdir . Memleket insanın rahat nefes alabildiği, özgürce başkasına zarar vermeden istediği her şeyi yaptığı yurdudur . Memlekette yaşamak insanı için çok özel ve güzeldir . Fakat memleketin  olumlu yönleri olduğu kadar da bir çok dertleri de olabilir .

Bir memleketin en büyük sorunu  terör olayların yaygınlaşması , şiddet olaylarının yaygınlaşması , doğal kaynakların hızla tükenmesi ve doğal dengenin düzenini kaybetmesi ,  kişi başına düşen milli gelirin az olması , işsizliğin artması , yeterli istihdamın sağlanamaması , eğitime , sağlığa , ekonomiye ve diğer alanlara yeteri kadar yatırım yapılmaması , memleketin yeterince gelişmemesi ve ilerlememesi ,  ekilen dikilen sebze ve meyvelerin genleri ile oynanması ve eski ki gibi organik yiyeceklerin fazla olmaması ve bununda beraberinde birçok hastalığı getirdiği , ulaşım sorunları, gecekondulaşma ve daha bunları çoğaltabiliriz . Memleket dertleri o memlekette yaşayan bütün fertlerin ortak dertleridir .


Bundan dolayı  milletçe el ele olarak memleketin sorunlarının çözülmesi için çok çalışmalıyız . Memleketimizin değerini bilmeli , onu korumalı ve onun doğal dengesini bozmamalıyız . Haksızlığa uğrayan insanların yanında olup güçlü ve suçlu olanında yanında yer almamalıyız . Çocuklara , yaşlılara ve kadınlara yapılan şiddet olaylarını engellemeli  ve memleketi geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız . Memleketinizin kıymetini orada yaşarken bilin .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...