Mutlu Olmak İçin Neler Yapmalıyız Konulu Kompozisyon

Mutlu Olmak İçin Neler Yapmalıyız Konulu Kompozisyon

Mutlu olmak kişinin kendisini fiziksel , duygusal ve psikomotor açısından iyi hissetmesidir. İnsan mutlu olmak içi öncelikle sorumluluk sahibi olmalı ve çok çalışmalıdır . Çalışan insan başarır ve kendine güveni daha çok olur ve sonunda da mutlu olur .

Mutlu olmak için sadece kendimizi değil başka insanları da mutlu etmeliyiz . Yardımsever ve merhametli olmalıyız .  İnsanların kalbini kırmamalı , gönlünü almalıyız . Dünya  malı için hiç kimse ile kötü geçinmemeliyiz . Haram para boğazımızdan geçmemeli ve hep helal para boğazımızdan geçmelidir . Hem dünya için hem de  hem de ahret için çalışırsak , dinimizin gereklerine göre hareket edersek  mutlu oluruz . Büyüklerimize saygılı davranmalı , küçüklerimize ise sevgi göstererek mutlu olabiliriz .  Hayattaki hedeflerimizi belirleyip bu alanda çalışırsak gelecekte de mutlu bir hayata sahip oluruz ve kimseye el açmak zorunda kalmayız . İnsan mutlu olmak için bulunduğu haline şükretmesini bilmelidir . İnsan herhangi bir spor dalı ile ilgilenmeli ya da bir enstrüman çalmalı, resim yapmalı…vs  Bu şekilde insan rahatlar ve mutlu olur . Her şeyden önce erdemli ve ahlaklı bir insan olursak çok mutlu oluruz .


Mutlu olmak için  insanları koşulsuz sevmeli ve saymalıyız . İçimizde asla kötülük barındırmamalı ve empati duygusunu yitirmemeliyiz . İnsan mutlu olmak için daha çok şey yapabilir . Hepinizin mutlu olması dileği ile .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...