Çocuk Hakları İle İlgili Kompozisyon Örneği

Çocuk dünyanın en güzel süsüdür . Çocuklar sayesinde insanların yüzlerinde bir tebessüm oluşur , şefkat ve merhamet duyguları gelişir . Ama maalesef çocukların da bazı hakları olduğu ve bu hakların titizlikle korunması gerektiği bazı insanlar tarafından unutuluyor . Çünkü bu tür insanlar dünyanın yalnızca kendileri için var olduğuna ve tüm hakların kendilerinin olduğuna inanıyorlar . Ancak unutmamak gerekir ki gelecek çocuklara ait olacaktır , bu yüzden sağlıklı bir gelecek için çocukların haklarına saygı duymak gerekir .

Hiçbir çocuğu rengi , cinsiyeti , dili , dini gibi nedenlerle ayrıma tutmamak gerekir . Çünkü hiçbir çocuk rengini , ırkını kendi seçerek dünyaya gelmiyor . Başka bir önemli çocuk hakkı ise çocukların her türlü sömürüden korunmasıdır . Bunun içerisinde çocuklardan iş gücü kaynağı olarak yararlanmaya çalışmak ya da cinsel saldırılarda bulunmak gelebilmektedir . Okul çağındaki eğitim alması gereken çocuklar maalesef bedenlerinin çok üzerinde işlerde çalıştırılmaya zorlanmaktadır .

Çocuklarımızın sevilmeye ve onlarla vakit geçirilme hakkına sahip olduğunu unutmayalım . Çocukları dünyaya getirmek yeterli değildir onların maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli önemi göstermek zorundayız .

Çocuklar insanlığın geleceğidir ve onlar kendi ayakları üzerinde duracak yaşa gelene kadar bizlerin özel bir koruma ve himayesine muhtaçtır . Bu yüzden hem devlet olarak hem de insanlar olarak herkesin çocuklara karşı gereken hassasiyeti göstermelidir .

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...