Sevginin Toplumun Barış İçerisinde Yaşayabilmesi Açısından Önemi


Özet : Sevginin toplumun barış içerisinde yaşayabilmesi açısından önemi ile ilgili kompozisyon, Deneme Örnekleri


     Sevgi her derdin ilacıdır . İnsanların kalplerine giren ve kalpleri yumuşatarak kin ve düşmanlık gibi hastalıklı duyguları silip atan şey sevgidir .

    Toplumun barış içerisinde yaşayabilmesi için en önemli şey sevgidir . Sevginin olduğu yerde insanlar alçakgönüllü olur , birbirlerine karşı saygı ve hoşgörü duygularına sahip olurlar . Sevgi insanları bencillikten kurtarır ve içerisinde bulunduğu toplumun huzuru ve mutluluğu için çalışan bireyler olmasını sağlar .

     Sevgisiz insan ise yalnızca kendini düşünür , kendi menfaatleri için başkalarına zarar vermekten çekinmez . Bu tip insanların olduğu bir toplumda insanlar kendilerini güvende hissetmez . Kin ve düşmanlıklar çoğalır , insanlar birbirlerine zarar verir . Sevgisiz ortam güvensiz ortam demektir .


     Sevgi toplumu bir arada tutan en kuvvetli bağdır . Sevgi sayesinde insanlar hiç tanımadıkları insanlara yardım eder , onların dertleri ile dertlenir , sevinçleri ile mutlu olur . Sevginin hakim olduğu toplumda huzur ve mutluluk olur . Böyle bir toplum içersinde de herkes birbirinin mutluluğu için çaba harcar . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...