Alay Konulu Kompozisyon

Özet : Alay etmenin bireyler arasında nasıl olumsuzlara neden olacağına dair kısa bir metin yazınız, alay etmek ile ilgili kompozisyon 


     Alay etmek insanların bazı özelliklerini öne çıkararak bu özellikleri o insanı küçük düşürücü biçimde dile getirmeye denir . İnsanlarla alay etmek son derece kötü bir davranıştır .

     İnsan olarak hepimizin birtakım kusurları ya da eksiklikleri vardır . Bazıları bizim kusurlarımızken bazıları da bizim elimizde olan şeylerdir . Mesela insanların boylarının uzun ya da kısa olması , kulaklarının ya da burunlarının şekilleri , ten renkleri gibi özellikler hiç kimsenin tercihi değildir . Bu gibi fiziksel özelliklerimiz doğuştan gelmektedir . Bu sebeple başkalarının görünüşleri ile alay etmek farkında olarak ya da olmayarak o insanın kalbinde derin yaralar açmak demektir .


     Alay etmek hem kültürel hem de dini olarak yasaklanmış ve hoş görülmeyen davranışlar olarak gösterilmiştir . İnsanlara lakap takarak onlarla alay etmek ya da yaptıkları bir davranış ya da ağızlarından çıkan bir söz yüzünden o kişiyi alaya almak çok ayıp bir davranıştır . Bu sebeple hiçbir insanı ne sebeple olursa olsun asla alaya almamalıyız . 

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...