Bir İnsanın Yüzündeki İfade Giydiği Kıyafetten Daha Değerlidir

Özet : Bir insanın yüzündeki ifade giydiği kıyafetten daha değerlidir sözü ile ilgili kompozisyon örneği,kıyafet önemli değildir kompozisyon


     " Bir insanın yüzündeki ifade üzerine giydiği kıyafetten daha değerlidir " sözü insanların değerinin kılık kıyafetleri ile değil kişilikleri ile ölçülebileceğini ifade etmektedir .

     Her şey de olduğu gibi bu konuda da istisnalar elbette bulunabilir ; ancak çoğu zaman insanların kişilik özelliklerinin yüzlerine yansıdığını hissedebilirsiniz . Çatık kaşlı insanlar iç dünyalarında da genellikle sinirli bir yapıya sahip olurken güler yüzlü insanlar da neşeli bir yapıya sahiptir . İnsanların değerleri de bu vasıfla ile belli olur . Kişilik olarak kötü huylara sahip insanlar ne kadar da en iyi kıyafetle kendini donatırsa donatsın bir kıymeti olmaz . Çünkü insanı değerli kılan kıyafeti değil huylarıdır . Atalarımız elbisenin kalitesinin insanı değerli yapmayacağını ifade etmek için " eşeğe altın semer vursalar eşek yine eşektir " demişlerdir . Gerçekten de insanı değerli yapan düşünceleri ve fikirleridir . Giydiği kıyafetler onu değerli yapmaz .


         İnsanlar karşılarındaki insanlardan güler yüz beklerler . Güler yüzlü insanlar sevilir , sayılır , değer görür . Asık suratlı insanlar da ne kadar düzgün giyimli olursa olsunlar insanlar ondan uzak durur . Bu yüzden kılık kıyafete önem vermek gerekir ama kıyafetten çok daha önemli olan insanlara karşı tavırlarımızdır . 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...