Dilin Millet Hayatındaki Yeri ve Önemi

- Bir toplumu millet haline getiren en önemli unsurların başında dil gelir. Ortak bir dili olmayan millet düşünülemez.

- Dil bir milletin geçmişini öğrenmesi ve geçmişinden ders alarak geleceğine yön verebilmesi için olmazsa olmazdır.

- Dil bir milletin kültürünün yeni nesillere aktarılmasını sağlayan en önemli vasıtadır. Bir millet gelenek göreneklerini, adetlerini, tarihini vb. her türlü kültürel değerini dili sayesinde muhafaza eder.

- Dil bir milletin hafızası gibidir. Yaşadığı acı tatlı her türlü olayı dili ile kaydeden millet bu birikimi sayesinde geleceğine yön verir.


- Dil milli varlığın korunmasını sağlayan bir yapıdır. Bir millet tarih içerisinde devletsiz kalabilir ancak dilini unutmayan milletler yüzyıllar sonra bile tekrar bir devlet kurarak tarih sahnesinde yerini alır. Dilini kaybetmiş birçok millet de vardır ki tarihte silinip gitmiştir.

- Dil millet içerisinde birlik ve beraberliği sağlar. Kuşaklar arasındaki dilin kullanım şekli farklılaştıkça anlayış farkı da ortaya çıkar. Genç nesiller ve yaşlılar arasındaki çatışmalara dikkat ederseniz sorunun kökeninde aynı dili konuşamamak olduğunu görürsünüz.

- Bir milletin sanatı, bilimi en usta şekilde dil ile anlatılabilir. Dil kaybolduğunda ya da yozlaştığında yeni nesillere aktarılacak hiçbir şey kalmaz.


     Kısacası dil bir milletin her şeyidir. Günümüzde artık devletler arası savaşlar silahtan ziyade kültür aktarımı ile olmaktadır. Bir milleti yıkmanın en etkili yolu o milletin fertlerini dillerinden uzaklaştırmaktır. Çünkü kişi kullandığı dili ile düşünür. Yabancı dilden alınan ve dile sokulan kelimeler zamanla bizim düşünce yapımızın da bozulmasına sebep olur. 

3 yorum:

  1. Bir teşekkürün bile sizin için değerli olduğunu yazmışsınız bu yüzden teşekkür ediyorum bu değerli yazınız için. Yüzünüzde ufak bir tebessüm bile oluşturmuşsam eğer ne mutlu bana.😊

    YanıtlaSil
  2. Bir teşekkürün bile sizin için değerli olduğunu yazmışsınız bu yüzden teşekkür ediyorum bu değerli yazınız için. Yüzünüzde ufak bir tebessüm bile oluşturmuşsam eğer ne mutlu bana.😊

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...