Deveyi Yardan Uçuran Bir Tutam Ottur

     "Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur" atasözü açgözlü insanların az çok demeden her şeye sahip olabilmek için neredeyse canlarını bile tehlikeye atabilecekleri anlamına gelir.

     Açgözlülük en kötü huylardan biridir. Açgözlü insanlar ellerindeki ile yetinmeyi bilmezler. Sürekli daha fazlasına sahip olmak için hırs yaparlar. Şimdi insanların daha fazlasını istemelerinde ne sorun var diyenler çıkabilir. Tabi ki herkes daha iyisine daha fazlasına sahip olmak isteyebilir. Ancak bir insan açgözlü değilse sahip olamadıkları için kıskançlık, hırs vb. kötü duygulara kapılmaz. Açgözlüler ise sahip olamadıkları şeyi düşüne düşüne tabiri caizse içleri içlerini yer.



    İnsan sahip olduklarının kıymetini bilmelidir. Aynı zamanda her istediğimize sahip olamayacağımızı da idrak etmek gerekir. Yoksa komşuda şu var bende de olmalı, akrabada bu var bende de olmalı diye herkesle yarışmaya çalışırsak hem etrafımıza hem de kendimize zarar veririz.

     İnsanlar özellikle içinde bulunduğumuz zamanda kanaatkar olmak konusunda sıkıntılar yaşamakta. Özellikle tüketime özendirilen bir çağın bireyleri olarak bizler zaman zaman çok açgözlü olabilmekteyiz. Kimde ne görse bende de olmalı fikrine kapılan insanlar bu açgözlülüklerinin bedelini ağır ödeyebilirler. Bu yüzden her zaman kanaatkar olmak en iyisidir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...