Paylaşmak

     Paylaşmak insanın elindekileri başkaları ile bölüşebilmesi anlamına gelir. Paylaşmayı bilen insan kendine ait bir şeyden başkalarına verebilmeyi becerebilen insandır.

     Paylaşımcı insanlar bencillik duygularından uzaklaşabilmiş kişilerdir. Bazı insanlar vardır ki kendine ait bir şeyden başkalarına vermeyi adeta canından bir para koparmak gibi düşünürler. Oysa paylaştığımız şey eksilmiş gibi gözükse de bize çok şey katar. Mesela paylaştığımız insanla aramızda büyük bir sevgi bağı kurulmasını sağlar. Bu az şey midir? Paylaşımcı insanlar çevresindekiler tarafından çok sevilir. Böylesi insanlar herhangi bir konuda yardıma ihtiyaç duyduklarında herkes seve seve ona yardıma koşar.



     Paylaşmak karşılık beklemeden olur. Yani ben bunu vereyim de o da şunu bana şunu verir gibi bir anlayış paylaşmak değil değiş tokuştur. Biz hiçbir çıkar beklemeden paylaşmasını bilmeyiz. Bunu başarabilirsek zaten bizim istememize gerek kalmadan karşımızdaki de kendinden bir şeyler vermek ister bize.


     İnsanlar arasında sevgiyi, muhabbeti, dayanışmayı artıran en güzel vasıflardan biridir paylaşmak. Paylaştıkça sevgimiz de çoğalır. Birbirimize olan güvenimiz ve desteğimiz de çoğalır. İslam dinindeki zekat ve fitre gibi ibadetler de paylaşmanın bizim hayatımızdaki en güzel örneklerindendir. Bu gibi güzel davranışlarla zengin, fakir herkes yardımlaşma ve dayanışma bilinci kazanır. Toplum olarak daha mutlu ve huzurlu bir hale geliriz. Paylaşmaktan korkmayalım. Paylaştıkça daha sevgi ve merhamet dolu bir insan olacağımızı unutmayalım. 

15 yorum:

  1. Edebiyat ödevim vardı. Allah razı olsun valla benim kafam böyle şeylere basmıyo

    YanıtlaSil
  2. Ödevimi yaptım

    YanıtlaSil
  3. Canım yanıyor...

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler. Sayenizde İnşallah sınavdan yüksek alacağım. İyi ki varsınız:D
    (ARMY)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler sınavıma yardımcı olduğunuz için.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lan sen sınavına nasıl internetten yazıp yorum yazabiliyosun sınav hem okulda yapılır

      Sil
  7. benim kafam az bişey basıyo böyle şeylere ama sana helal olsun

    YanıtlaSil
  8. Bence güzel bir komppozisyon

    YanıtlaSil
  9. Nolur daha kısa yazın ortaokul 5. sınıf düzeyinde 🙂🙂

    YanıtlaSil
  10. Nolur daha kısa yazın ortaokul 5. sınıf düzeyinde

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...