Bayrak Sevgisi

     Bayrak bir milletin en büyük bağımsızlık sembollerinden biridir. Bizim milletimizin de bağımsızlık sembolü ay yıldızlı al bayrağımızdır.

     Bazıları vardır ki bayrağı sıradan bir kumaş parçası olarak görür. Bu bayrağın gökyüzünde dalgalanması için verilen mücadeleleri bilmeyenlerdir bayrağa sıradan bir kumaş parçası muamelesi yapanlar. Söz konusu bayrak olunca hele bu bayrak bir de Türk bayrağı ise söylenecek çok söz vardır. Türk bayrağı rengini şehitlerimizin kanından almıştır. İşte bizlere düşen bu bayrağa baktıkça  yüzbinlerce yiğidin vatan uğruna canlarını verdiğini hatırlamadır. Şairin dediği gibi “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır”.



      Bir bayrağa değerini veren estetik duygularla kesilip biçilmesi değildir. Bayrağı değerli kılan o bayrağın semada özgürge dalgalanması için dökülen kandır. Mehmet Akif  Ersoy’un İstiklal Marşımızda dediği “Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal” sözü Türk milletinin bu bayrak uğruna ne kadar can verdiğinin ifadesidir.

     Bayrak özgürce yaşamanın, namusun, bağımsızlığın sembolüdür. Bu sebepledir ki bir ülkeyi işgal eden düşman ilk önce o milletin bayrağını ayaklar altına alıp kendi bayrağını çeker. Bu kadar önemlidir bayrak. Bu ülkenin fertleri olarak bizlere düşen bayrağımızın değerini bilmek ve bu bayrağın ilelebet yurdumuzda dalgalanması için elimizden gelen çabayı göstermektir. Bu çaba çalışmak ve her zaman daha ileriye gitmek için gayret göstermekle mümkün olur.