Dürüstlük

     Toplum içerisinde insanların birbirine güvenmesi, herkesin birbirinden emin olması ve huzur içerisinde yaşaması için olmazsa olmaz özelliklerin en başında dürüstlük gelir.

     Dürüstlük bize zararı dokunacağını bilsek bile her zaman doğrunun ve adaletlinin yanında olmak demektir. Dürüst insanlar başkalarını kandırmaya çalışmadan her işlerinde hakkı ve adaleti gözetirler. Toplum dürüst davranan insanlara karşı büyük bir saygı besler. Bu insanlar her zaman güvenilen ve kendinden şüphe duyulmayan insanlar olur. Dürüst davranan insanlar zaman zaman bir şeyleri kaybetmiş gibi görünse bile nihayetinde mutlaka dürüstlüklerinin ödülünü alırlar.



     Dürüst olmayan insanlar her işte hile hurdaya başvurur başkalarını kandırmak için yalan söylemekten bile çekinmez. Kendi çıkarları uğruna herkese zarar verebilirler. İnsanların malı mülkü bitebilir bir anda şah iken köle olabilir ama dürüstlük insanlar için tükenmez bir hazinedir. Dürüst olan insan her daim çevresi tarafından saygı görür.


     Hayatımız boyunca küçük menfaatler uğruna dürüstlüğümüzden taviz vermemeliyiz. Belki dürüst davranmayarak o an için kar etmiş gibi görünürüz ama er ya da geç yaptığımız bu büyük hata karşımıza gelir. Bir insan için en acı şeylerden birisi "bu adam dürüst değil" denmesidir herhalde. Bu yüzden kaybedeceğimizi bilsek bile dürüstlükten yana olmalıyız ve dürüstlüğü elden bırakmamalıyız. 

2 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...