Yozlaşıyoruz !...

     Yozlaşma sözlük anlamı olarak bir şeyin özelliklerini kaybetmesi, özünün dışına çıkması gibi anlamlara gelmektedir.

     Küreselleşen dünya diye bir ifade var. Hepimiz mutlaka bir yerlerde duymuşuzdur. Dünyanın küreselleşmesi demek dünyanın diğer ucunda meydana gelen bir olayı anında duymamız, yeni çıkan bir üründen hemen haberimizin olması, bir moda akımının saniyeler içerisinde bizi de etkilemesi demektir. Örnekler çoğaltılabilir. Televizyon, internet vb. aracılığı ile insanlar istenilen yönde düşünmeye, giymeye, beslenmeye kısacası istenilen yönde yaşamaya yönlendirilmektedir. Bu durum yerel kültürlerin yok olmasını beraberinde getirmektedir. Dış kaynaklı bu etkilenmeler birçok kültürü ele geçirdiği gibi bizim kültürümüz açısından da çok önemli bir tehdit haline gelmiştir.



     Dilimiz, örf ve adetlerimiz, giyim kuşamımız, eğlenme anlayışımız, özel günlere bakışımız gibi aklınıza gelebilecek daha onlarca alanda yozlaşma alabildiğine hızlı bir biçimde devam etmektedir. Mesela konuşmalarının arasına yabancı kelimeler katmayı marifet zanneden bir Türk genci kültürüne verdiği zararı anlayamamaktadır. Bunun sebebi de yine yozlaşmanın etkisi ile insanların milli ve dini değerlerden uzaklaştırılmasıdır. Her açıdan yozlaşmış bir kültürün bireyleri için hayatın anlamı sürekli tüketim, eğlence ve yeme içme haline gelmiştir.


      Yozlaşma tüketime dayalı hale getirilmek istenen dünyada, insanlığa hükmetmek isteyen efendilerin en büyük silahıdır. Tüm insanları tek tip -düşünmeyen, sorgulamayan- hale getirmek amacıyla sürekli bir yozlaştırma faaliyeti sürdürülmektedir. Aklı başında bireyler olarak bizlere düşen milli kültürümüze sahip çıkmak ve bizim olan değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...