Enerji Tasarrufu İle İlgili Kompozisyon

     Dünyamız gitgide kalabalıklaşıyor ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak insanların enerjiye olan ihtiyacı gittikçe artıyor. Ancak ne yazık ki insanlar çoğalırken enerji kaynakları aynı hızla artmıyor.

     Güneş enerjisi vb. kaynaklar her zaman var olan enerji kaynakları olmasına rağmen petrol, su vb. enerji kaynakları belli bir rezervi olan kaynaklar olduğu için zamanla azalmaktadır. Bu yüzden yenilenemeyen enerji kaynaklarını kullanırken iki kere düşünmemiz gerekiyor. İhtiyacımızın üzerinde bir kullanım yaptığımız zaman israf ettiğimizin bilincinde olmalıyız ve buna göre hareket etmeliyiz. Bazı düşüncesiz insanlardan niçin gereksiz yere suyu açtıklarını ya da elektriği açtıklarını sorduğunuz da "parasıyla değil mi?" ile başlayan cümleler duyarsınız. Bu şekilde düşünen insanların akıl edemedikleri bir gerçek var ki o da bu kaynaklar tükendiği zaman ne kadar paramız olursa olsun fayda etmeyeceğidir.



     Enerji kaynaklarımızı tüketirken bizden sonra gelecek olan kuşakları mutlaka düşünmemiz lazım. Ben işimi halledeyim de kim ne yaparsa yapsın mantığı ile hareket etmek son derece yanlıştır. Bizde sonra gelecek nesillere de yaşamaları için gerekli olan kaynakları bırakmamız lazım.


    Açgözlülük ile tükettiğimiz kaynaklarımız sebebiyle her geçen gün dünyada yaşam daha da zorlaşıyor. Bu yüzden herkes bu konuda bilinçlenmek ve sorumlu davranmak zorunda. Aksi taktirde savurganlıkla harcadığımız bu kaynaklar bittiğinde yaşayacak başka bir dünyanın olmadığını bilmemiz gerekiyor. 

11 yorum:

  1. ben çok beğendim konu uygun yazan çok güzel yazmış devime göre harikaaaaa hiç abartmıyorum çünkü beğendim hem de çokkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama çoooooooooooooooooooooooooook uzuuuuuuuuuunnnnnnnnnnn

      Sil
    2. Ama bence çok güzel bir kompozisyon

      Sil
    3. Bence güzel

      Sil
  2. ödevime pardon ö yazmamış

    YanıtlaSil
  3. kardes vtskde ben bunu turkçe dersi için yapcam bu calmaya girermi :D
    fsfdsfds

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...