Bana Arkadaşını Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim

      "Bana Arkadaşını Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim" Kompozisyon Örneği

     Arkadaşlar insanların zaman zaman ailelerinden bile daha fazla görüştükleri, dertlerini sıkıntılarını ailelerine bile anlatamayıp onlara anlattıkları kişilerdir. Hal böyle olunca bir kişinin arkadaşımız olabilmesi için onunla ruhen bir uyumumuz olması gerekir. Hoşlandığımız ya da hoşlanmadığımız şeylerin benzeşmesi, hayata bakış açımızın birbirine yakın olması gerekir. 

Bu sebeple insanlar arkadaşlarını kendilerine birçok yönden benzeyen insanlar arasından seçerler.

     "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" atasözü yukarıda da belirttiğimiz gibi arkadaşların huylarının birbirine benzemesi sebebiyle, bir insanın arkadaşının karakterine bakarak onun hakkında fikir sahibi olabileceğimizi ifade etmektedir. İşte bu yüzden arkadaş seçerken bazı şeylere dikkat etmek gerekir. Kişinin huyları, alışkanlıkları, ilgi alanları çok önemlidir.


      İnsanın arkadaşları adeta onu yansıtan bir ayna gibidir. Bu yüzden aynada yüzümüzün nasıl gözükmesini istiyorsak ona göre arkadaşlar seçmeliyiz. 

4 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...