Ayağını Yorganına Göre Uzat

"Ayağını yorganına göre uzat" atasözü ile ilgili kompozisyon örneği.
     Ekonomide temel bir prensip vardır. Kazandığın kadar harcayacaksın. Eğer kazandığından fazla harcarsan bütçende açık meydana gelir. Atalarımız bu prensibi yüzyıllar önce fark etmiş olacaklar ki "ayağını yorganına göre uzat" demişler.
     Özellikle içinde bulunduğumuz yüzyılda adına tüketim çılgınlığı ya da başka adlar verelim fark etmez inanılmaz bir harcama eğilimi insanları kuşatmış durumda. Hepimizin hayatında bunun örneklerini görmekteyiz. Taksitler, krediler vb. birçok seçenek insanları harcamaya teşvik etmekte. Ancak alırken çok fazla dikkat etmesek de ödeme noktasında hepimiz büyük sıkıntı yaşamaktayız. Çünkü kazancımız ile yaptığımız harcamalar arasında büyük farklar var. Bir kişi süslü laflara ya da kampanyalara kanmadan önce iki kere düşünmek zorunda.
     Maddi konularda atalarımızın "ayağınıyorganına göre uzat" sözüne kulak vererek çok dikkatli olmalıyız. Kazandığımız oranda harcama yapmalı ve ekonomik durumumuzu aşan harcamalardan uzak durmalıyız.


1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...