Akıl Akıldan Üstündür

" Akıl akıldan üstündür" atasözü ile ilgili kompozisyon örneği
'' Akıl Akıldan Üstündür.''  Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

    İnsanlar farklı farklı özelliklere sahiptir. Olaylar karşısındaki bakış açısı herkesin birbirinden farklıdır. Birinin fark ettiği bir ayrıntıyı başka biri gözden kaçırabilir. Bu yüzden bir konu hakkında düşünürken başkalarının fikrini de almak gerekir.
     Kimi zaman işin içinden çıkamadığımız bir konuda karşımızdakinin görüşünü alırız ve çok basit bir yöntemle sorunu halledebiliriz. Çünkü biz olayın bir yönüne odaklanarak başka yönlerini gözden kaçırmış olabiliriz. Diğeri ise bizim üzerinde düşünmediğimiz bir açıdan olayı kolayca çözümleyebilir. Ancak bazı insanlar başkalarına danışmayı bir zaaf ya da yetersizlik olarak görmektedir. Sanki birinden fikir alırsa kendinin eksik olduğu mesajını verdiğini zanneder. Ama söylediğimiz gibi insanların her şeyi bilmesi ya da her konuda uzman olması mümkün değildir.

     Her konuda her şeyi bilebilmemiz mümkün olmadığına göre başkalarının fikirlerine başvurmaktan asla çekinmemeliyiz. Atalarımız ne demiş "Akıl akıldan üstündür."

5 yorum:

  1. kompozisyon olarak yazmışsınız ama bir kompozisyonda giriş gelişme ve sonuç olmalı yani en az üç paragraf. sizin sonuç paragrafınızı göremedim. ama yinede teşekkür ederim. sadece sizi uyarmak istedim. bidahakilerde daha dikkatli olursunuz. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuç paragrafı en sonda 2 satırlık olan

      Sil
  2. çok teşekkürler!!! sonuç paragrafı yok mu? ;)

    YanıtlaSil
  3. bence örneği daha açmalıydınız :/

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...