Kitap Okumanın Önemi

Okumanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Kitap okumak insanın düşünce dünyasını zenginleştiren, bilgi birikimini güçlendiren hayattaki en zevkli ve faydalı uğraşlardan biridir. Kitap okuyarak yeni yerler ve yeni düşüncelerle tanışırken aynı zamanda da zamanımızı zevkli bir iş ile geçirmiş oluruz. Okumak sayesinde kazandığımız bilgilerle hiç kimsenin dikkatini çekmeyen ayrıntılardan işimize yarayacak çok önemli bilgiler çıkarabiliriz. Üstün Dökmen'in "Küçük Şeyler" adlı kitabını okuyanlar varsa eğer ilk hikayeye dikkat etmişlerdir mutlaka.

 Okumayı, araştırmaya seven bir çocukla okumayı sevmeyen bir çocuğun hikayesi anlatılır. Bu iki arkadaş birileri tarafından kaçırılıp gözleri bağlanarak yalnızca küçük bir penceresi olan bir odaya kapatılırlar. Bu pencereye bir kuş konar. Kuş okumayı sevmeyen için hiçbir şey ifade etmezken, okumayı seven için bulundukları yerle ilgili önemli ipuçları verir. Gagasının boyuna şekline bakarak nerede olabilecekleri ile ilgili fikirler yürütür. İşte okumak bize bu örnekte de olduğu gibi önemli faydalar sağlar.

İnsanlar okumanın tadına varmak istiyorlarsa okumayı aynen yemek yemek su içmek gibi bir bir ihtiyaç olarak görmelidirler. Okumadan geçirdikleri günü adeta aç yatmış gibi düşünmeliler. Her fırsatta okumak için kendilerine bir zaman ayırmalılar. Bu şekilde bir anlayış bize kitapların dünyasını açacaktır.

Okumanın önemi kıymetini bilen ve anlayabilenler için tartışmasızdır. Okumanın tadına varanlar okumadan geçen günü bir ziyan kabul ederler. Kendini geliştirmek isteyenler için bunun yolu yalnızca kitaplarla arkadaş olmaktan geçer.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...