Yaşlılara Saygı İle İlgili Kompozisyon

 

Yaşlılara Saygı İle İlgili Kompozisyon


Yaşlı insanlar hem yaşlarından dolayı hem de deneyimlerinden dolayı gençlerden daha bilge ve daha büyük kimselerdir. Yaşlı insanlar  deneyimleri sayesinde biz gençlere yol gösteren büyük insanlar, fedakar insanlardır. Yaşlılara saygı gösterilmelidir çünkü çünkü gençler olarak onlardan çok şey öğrendik ve öğrenmeye de devam edeceğiz. Onlar toplumun  ana karakterleri, topluma yön veren, insanlara yol gösteren değerli kimselerdir. 


Onlar da bir zaman genç olmuştur ve zorlu yollardan geçmişlerdir. Yaşlandığı zaman eski hallerinden eser kalmaz. Çünkü gençken insan daha canlı, daha güçlüdür. Oysa yaşlılık geldiği zaman insanın eski halinden eser kalmaz. Eskisi gibi haraketli olamaz, işlerini düzgün yapamaz ve çoğu şeyi eskisi gibi yapamayacak hale gelir. Bunun için gençlere yaşlılara her konuda destek olmalı, onlara yardım etmeli ve onları asla bir başına bırakmamalıdır. Yaşlılarımıza günümüzde gösterilecek olan sevgi ve saygı toplumsal huzuru ve milli birliği arttıracaktır. Yaşlılar için en büyük armağan onlarla biraz zaman geçirmektir. Onlarla yürüyüş yapabilir, birlikte yemek yiyebilir ya da bir şeyler dinleyebilir, izleyebilirsiniz. Onlara kitap okuyabilir, sohbet edip yaşamınızdaki bir şeyleri paylaşabilirsiniz. Bazı konularda düşüncelerini ve önerilerini alabilirsiniz. İşte bunları yaptığımız zaman hem onlara saygı duymuş oluruz hem de onların da sosyal yaşamdan kopmamasını sağlayabiliriz.


 İslam inancında da yaşlılara kıymet verilmiştir ve bununla ilgili olarak da   Peygamber Efendimizin “ Bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşından dolayı hürmet ederse, Allah da ona yaşlılığında kendisine hürmet edecek birisini hazırlar ” Hadis-i Şerif'i dinimizin yaşlılara verdiği önemi ve değeri  de göstermektedir. Bundan dolayı saygıyı elden bırakmayalım ve onların bizim sevgimize ve saygımıza ihtiyaçları olduğunu göz önünde bulundurarak daha duyarlı insanlara dönüşelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...