Dostlukların ve Arkadaşlarının Bitmesinin Nedenleri Konusunda Bir Konuşma Yapınız.

 

Dostlukların ve Arkadaşlarının Bitmesinin Nedenleri Konusunda Bir Konuşma Yapınız.


İnsan sosyal bir varlık olduğu için diğer insanlarla iç içe olmak zorundadır. Mutlu bir şekilde yaşayabilmesi, ait olma duygusunu hissedebilmesi, güven duygusunu inşa edebilmesi için de dostluklara ve arkadaşlıklara ihtiyaç duyar. Dostluklar ve arkadaşlıkların kurulması güzeldir ama yaşanılan bazı olumsuz nedenler bu dostluk ve arkadaşlıkların bitmesine neden olabilir.

 

Sevgili öğretmenim ve değerli sınıf arkadaşlarım,

Dostluk ve arkadaşlıkların bitme nedenlerine bakacak olduğumuzda şunları söyleyebilirim: Dost ve arkadaş denilen kişinin dostuna ihanet etmesi, güvenini boşa çıkarması, yüzüne karşı ayrı arkasından ayrı konuşması, güzel ve kötü günlerde dostunun yanında olmaması, sadece çıkarlar araya girdiği zaman yağlı ballı olunması, birinin bir diğerine tepeden bakarak onu küçümsemeye başlaması, birinin maddi durumu iyi olunca diğerin ile iletişimini kesmesi gibi nedenlerden dolayı arkadaşlıkla rve dostluklar bitebilir. Arkadaş ve dostların birbirinin gelişmesine ilerlemesine engel olmaya başlaması, arkadan iş çevirmek, bilerek ve isteyerek dostuna fiziksel ve duygusal zarar vermek, yaşanılan şehirlerin değişmesi ve araya başka etmenlerin girmesi, kültürel farklılıkların artması, hayata bakış açılarının yıllar içinde değişmesi de arkadaşlıkların ev dostlukların bitmesine neden olan etmenlerdir diyebilirim.

 

Sevgili öğretmenim,

Arkadaş ve dostlukların bitmemesi için sağlam bir temel atılmalıdır. Güven ve sadakat ilişkilerde daim olmalıdır. İçtenlik olmalı, dürüstlük olmalı, dil ile kalp aynı şeyi söyleyebilmelidir. Yaşanılan yerler farklı olsa bu saydığım erdemler olduğu sürece dostluklar ve arkadaşlıklar da uzun ömürlü olabilir. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...