Atatürk Bugün Hayatta Olsaydı Yurt ve Dünya Sorunlarına İlgi Gösterir Miydi? Hangi Sorunlara Nasıl Çözüm Yolları Üretirdi?

 

Atatürk Bugün Hayatta Olsaydı Yurt ve Dünya Sorunlarına İlgi Gösterir Miydi? Hangi Sorunlara Nasıl Çözüm Yolları Üretirdi?


Mustafa Kemal Atatürk bugün hayatta olsaydı yurt ve dünya sorunlarına ilgi gösterirdi. Mustafa Kemal’in hayatı zaten yurt sorunları ile geçmiştir ve yurdunu en iyi seviyeye çıkarmak için çalışmıştır. Çünkü Mustafa Kemal vatansever bir lider, fedakar, çalışkan, üretken bir liderdi. Şu an hayatta olsaydı ilk olarak ülkemizin ekonomik durumunu iyi hale getirirdi ve Türk lirası daha değerli hale gelebilirdi. Öncelikle ekonomiyi iyi hale getirirdi. Daha sonra eğitim ve öğretim işleri ile ilgilenir kapatılan Köy Enstitülerini tekrar açardı.


 Çiftçiye gerekli olan yardımı yapar ve çiftçilere hak ettiği emeğin karşılığını verirdi. Mustafa Kemal olsaydı milletvekilleri günümüzdeki gibi yan gelip yatmazdı. Her milletvekili görevini en iyi şekilde yapmaya çalışırdı ve halkla iç içe olurdu, halka tepeden bakmazdı ve halkı önemserdi. Devlet malının çalınmasına müsaade etmez ve kimseye hak ettiğinden fazlasını vermezdi. Yeni okullar açardı ve okulların her türlü ihtiyacı karşılanmaya çalışılırdı. Çocukların daha iyi şartlarda yetişmesi için elinden geleni yapardı ve çocuklar, kadınları korumak için ağır yasalar çıkarırdı ve çocuklara yapılan her türlü kötülüğe karşı yaptırımlar uygulanırdı. Şu anda İsrail ve Filistin arasındaki savaşa karşı olurdu ve Filistin halkının yanında olurdu ve zalim İsrail'i kınardı ve Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini uygulamaya devam ederdi. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta da mazlum olan ülkenin yanında olurdu.


 Bilim ve teknolojiye önem verirdi ve başka ülkelere  beyin göçü verdirmezdi ve genelde beyin göçü almaya çalışırdı. Ülkemize yeni bilim insanlarını davet eder ve onların ülkemize katkılarını sağlardı. Köylerin daha iyi hale gelmesi için yeni çalışmalar başlatırdı. Adalete ve insan haklarına daha çok önem verirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...