Oyun Oynamak İçin Hiç Malzemeniz Olmasaydı Neler Yapardınız?

 

Oyun Oynamak İçin Hiç Malzemeniz Olmasaydı Neler Yapardınız?

 

Oyun oynamak için hiç malzemem olmasaydı  dışarıda koşardım ve arkadaşlarımla koşu yarışması yapardık. Daha sonra saklambaç oynardım, yerden yüksek oynardım, sessiz sinema oynardım, arkadaşlarımla birbirimize bilmece sorardık.  Zeka soruları sorardık.  Asker olma oyunu oynardık. Oyuncak silahlar yerine elimizi silah yaparak oynardık. Emekleyerek arkadaşımla yarışmalar yapardık. Zıplaya zıplaya oyunlar oynardık. Egzersiz hareketleri yaparak en iyi egzersizi kim yaptı diye yarışma yapardık. Uzun eşek oynardık. 


Kulaktan kulağa oyunu oynardık. Aklımdaki neye benzer oyununu oynardık. Bom oyununu oynardık.  En güzel kuran okuma yarışması düzenlerdik, en güzel şiir okuyan yarışması yapardık ve bunları da oyun haline dönüştürebilirdik. Abece muhabbet oyunu oynardık. Sohbet ederek ritmik sayma oyunu oynardık. Ritmik saymayı en doğru yapana ödüllerin verilmesini isterdik. Daha daha oyunu oynardık. Çaktım oyunu oynardık. Hafıza oyunları oynardık. Çatlak patlak oyunu oynardık. 


Tekerleme canlandırma oyunu oynardık, kelime türetme oyunu oynardık. Şaşırana beş şaplak oyunu oynardık. Kim ki oyunu oynardık ve daha çok sayıda farklı oyunlar oynardık. Böylece hiç malzeme olmadan da oyunlar oynanabileceğinin farkında olurduk. Bu sayede daha üretici bir zekaya sahip olurduk ve eğlenceli zaman geçirirdik.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...